2005/04/08

Flot Arbejde af Røde Kors

Flot Arbejde af Røde Kors
Der er mange, der laver frivilligt arbejde i det danske samfund, men der er ikke åbenbart ikke nok. Dansk Røde Kors i Sejlflod har 27 besøgsvenner, men det slår slet ikke til, hvis man skal tilgodese de mange mennesker, som både har behov for det, og som gerne vil have besøg. I øjeblikket er der godt tyve besøgsmodtagere.
- Det er lidt træls, at måtte sige, at jeg ikke har en besøgsven, når en ringer og siger, at vedkommende gerne vil have besøg, siger Inger Christiansen.
- Der er behov for besøgsvenner til både mennesker, der sidder i private hjem, men så sandelig også til ældre på vore plejecentre.
Inger Christiansen fortæller, at alt er frivilligt arbejde. Hun har selv stor lyst til arbejdet. Inger er uddannet plejer, og arbejder med psykisk syge og forventer, at gå på efterløn om tre år. Og dette arbejde vil hun gerne fortsætte med til den tid. Det er et interessant og sjovt at have med at gøre.
En af besøgsvennerne i Sejlflod kommune er Sigrid Nielsen. Jeg lærte hende at kende i 1978, da jeg blev valgt ind i kommunalbestyrelsen. Sigrid var den gang ansat på kommunekontoret. I dag er hun 75 år, og har i den alder påtaget sig opgaven som besøgsven.
Sigrids datter er hjemmehjælper i Randers, og hun har tid efter anden fortalt Sigrid Nielsen, at det værste ved jobbet som hjemmehjælper var at forlade en ældre, og så vide, at hendes klient først fik besøg om fjorten dage, når hun kom igen. Ingen anden kontakt end hjemmehjælperen. Det er den egentlige årsag til at Sigrid Nielsen blev hjemmehjælper, da Inger Christiansen opfordrede hende til at blive besøgsven.
- Jeg føler, at jeg er velkommen, fortæller Sigrid Nielsen. – Jeg vil hellere besøge et andet menneske en gang om ugen end at sidde i medborgerhuset og spille kort. Hvorfor skal man underholdes fra vugge til grav? Det forstår jeg ikke. Og jeg har glæde og udbytte af at besøge en anden. Sigrid Nielsen slutter med at sige: - Jeg vil gerne opfordre andre til at blive besøgsven, det giver noget. Det er ikke kun et spørgsmål om at give, man får noget igen. Det er en stor glæde hver gang man kommer.

Jeg vil gerne kippe med flaget for Sigrid og alle de andre besøgsvenner landet over, som gør en god gerning ved at være besøgsven.