2006/01/16

Sammenlægningsældrerådet

Sammenlægningsældrerådets opgaver og formål

Det er blandt andet sammenlægningsældrerådets opgave og formål,
  1. at rådgive Det nye Aalborgs byråd/kommunalbestyrelse i alle forhold, der vedrører kommunens politik på ældreområdet,

  2.  at fungere som kontaktorgan mellem borgere og byråd,

  3. at medvirke til at skabe debat om emner, der vedrører ældre i kommunen,

  4. at fremme information vedrørende ældres forhold,

  5. at medvirke til samarbejde og inspiration for alle grupper og foreninger, der aktivt går ind for at fremme vilkårene for kommunens ældre medborgere.

Ikke kun ældre borgere men alle, der har med ældre at gøre i Sejlflod, skal være opmærksom på at Kirsten Madsen, Nr. Kongerslev, 98 33 12 03 / 26 74 72 03 og Bent Bundgaard, Høstemark, 20 11 04 22, sidder i Sammenlægningsældrerådet i Det nye Aalborg.

Første møde
Sammenlægningsældrerådet i Det nye Aalborg holdt deres første møde torsdag 12. januar 2006 i Medborgerhuset, Rendsburggade.

Direktør Niels Tikjøb Olsen startede efter en præsentation af samtlige medlemmer samt rådets sekretær Anny Sulbæk med en gennemgang af rådet opgaver i 2006.
Rådet skal høres om alle forvaltningers forhold, der vedrører de ældre: kultur, bibliotek, fritid, sygepleje, hjemmehjælp, plejehjem, dagcentre, boligpolitik, butiksstruktur, tilgængelighed, byplan og trafikplan blot for at nævne i flæng, hvad rådet skal udtale sig om. Alt sammen skal selvfølgelig belyses ud fra brugerens synsvinkel.
Niels Tikjøb fremhævede to store opgaver, som sammenlægningsældrerådet skulle arbejde med i det kommende år: budgettet for 2007 og udarbejdelse af ensartet service for de fire sammenlagte kommuner…

Efter konstitueringen blev Niels Ove Christensen, Syd (Kærby) valgt som formand for et år. Lene Justensen, Øst, blev valgt som næstformand. Herefter overtog formanden Ove Christensen ledelsen af resten af mødet, hvor der blev behandlet følgende punkter:
a) Udarbejdelse af forretningsorden for rådet
b) Regler for kørselsgodtgørelse, telefontilskud m.v. for rådets medlemmerc) Høring af ny struktur på beskæftigelsesområdet. Sekretariatsleder John Andersen, Arbejdsmarkedsafdelingen, Social- og Sundhedsforvaltningen gennemgik materialet for rådets medlemmer.
d) Eventuelt
e) Mødekalender
Alle medlemmer af Sammenlægningsældrerådet deltog i mødet.

Ingen kommentarer: