2005/03/27

En dejlig familiefest

Langfredag

En dejlig familiefest

Vi har haft familiefest i Høstemark i dag. Jytte blev 50, da jeg blev 65. Vi holdt hver sin fest. Og da vi ikke med den nærmeste familie kunne deltage i hinandens fester var vi blevet enige om, at så ville vi lave en lille familiefest sammen. Og det blev Langfredag i Høstemark. En dejlig familiefest.

Ingrid og jeg havde sammensat menuen. Forret: rejer, kaviar, salat, tomater, nybagt flute og dressing. Hovedret: udbenet lammekøler med krydderifyld, kartofler, løg og tzatziki (græsk yoghurt salat på Ingrids måde). Dessert: karamelrand med kompot af egne mirabeller. Kaffe (& the) med cognac til Jytte og mig. Ingrid fik en Grand Marnier. De øvrige skulle ikke have stærke varer.

Vi sad ved bordet meget længe. Megen snak. Og så skulle vi også vente på Dan, vores svigersøn, der havde kørt trial i Århus hele dagen, så han kom meget for sent til måltidet. Dan blev for mange år siden dansk mester i Trial. Jeg kan ikke huske, hvilken klasse det var i. MEN han er dygtig til det. Nu træner han så igen. Det er jo en spændende sport.

Familien er det vigtigste i kontakten til andre. Ingen steder er man så tryg som i samvær med dem. Og uanset hvor lang tid, der er mellem samværet, så er kontakten der øjeblikkelig.  Det samme gælder gode venner, som man har kendt i en menneskealder eller mere.

Det blev sent inden man brød op. Familien fra Århus skulle jo køre ret langt. For de andre var det jo ikke så slemt.

 

Ingen kommentarer: