2005/03/27

Kongeørne, Nyrup spiller op til Frank & Helle

Påskemorgen det Herrens år 2005

Klokken 20 minutter i 9 påskemorgen fløj kongeørnen over Høstemark, nærmere bestemt kom den ude fra Lille Vildmoses randområde, hvor Christian Jensen og Svend Christensen har parceller, der løber ud mod Portlandsmosen.  Snoopy og jeg var ude på den daglige morgentur.  Det er – og det kan måske være svært at forklare – fantastisk at se den store fugl. Få slag med vingerne. Og så svæver den et langt stykke. Det stormer ikke i dag, men der er en god vind. Flyvevejr for kongeørne. I store kredse kom den nærmere fra vest mod øst. Og så er den over vort hus. Svæver rundt og lige som om den ville eskortere flyver en lille fugl med kongeørnen, nærmest som et dansende punktum efter en vægtig sætning. Den er samtidig med til at understrege, hvor stor kongeørnen faktisk er.  Danmarks Nationalfugl - Knopsvanen er noget større end kongeørnen med en længde på op til 160 centimeter og et vingefang på op til 240 centimeter og en vægt på op til 16 kilo. Den er faktisk Danmarks tungeste fugl. Og selv om Kongeørnen virker større med dens brede vinger så måler den ”kun” fra 75 - 90 centimeter fra næb til halespids og vingefanget er ca. 180 centimeter.

Jeg ved ikke, hvad det er, men jeg bliver fyldt med varme og glæde, når jeg står her med min hund og ser Lille Vildmoses konge majestætiske flyve/svæve hen over en højt oppe på himlen.

Kirkegang påskedag

Vi kørte i god tid, fordi vi skulle omkring bageren for at hente Jyllandsposten. Jeg ville læse, hvad Nyrup Rasmussen sagde om Frank Jensen. Over Poul Richard Jensens gård i Høstemark, Ny Høstemarkgaard, fløj kongeørnen. Og den var ikke alene konstaterede vi. Der fløj to kongeørne. De bliver fodret om vinteren ved det lille fugletårn i Høstemark skov. Så det er ikke så mærkeligt at vi ser dem tid efter anden. Men det første gang i lang tid at vi har set to svæve over os.

Vi kom i øvrigt ikke i kirke. Vi havde glemt at sætte urene frem.*1 Sommertid startede i nat. Så vi åbnede døren til kirken, da de var ved at slutte, så vi listede af igen.

*1 Det betyder jo, at klokken var tyve minutter i 10 og ikke nu 9. Og klokken var kvarter over 11, da vi så de to kongeørne…

Poul Nyrup Rasmussen & Frank Jensen

Frank Jensen dur ikke. – Frank Jensen var en hæderlig minister, men duer ikke som statsminister, siger Poul Nyrup Rasmussen til Jyllandsposten i dag. - Frank er ikke et emne som partiformand og som statsminister. Han kan ikke løfte opgaven. Så kontant udtrykker Nyrup sig.

En partiformand skal tage initiativer. Det gør Frank ikke i tilstrækkelig grad. Erfaring det er noget man får., men mod, talent og råstyrke er noget, man har, - siger Poul Nyrup Rasmussen.

Sådan lancerer man et mordforsøg for åbent tæppe en forårsklar påskemorgen.

Nu pumper adrenalinen i kroppen på mange gode trofaste Frank Jensens tilhængere, og nok også i særdeles grad hos Frank Jensen selv. – Nogle vil kalde det her for politisk karaktermord. Det kan ikke undgå at få virkning på afstemningsresultatet. Nogle vil nu stemme med større overbevisning på Frank. Men hver enkelt har jo kun én stemme. Så spørgsmålet er om ikke en del tvivlere er blevet bekræftet i, at Frank ikke står distancen, og når Nyrup nu siger det så stærkt, så vil kan det være farligt at spille hasard med det gode gamle parti. Poul Nyrup er jo ikke for ingenting formand for de europæiske socialdemokarter. – Vi har brug for en hel ny start for Socialdemokratiet i Danmark, og det mener jeg Helle Thorning-Schmidt kan levere. Hun er et ægte menneske, og hun favner bredt. Hun tænker målbevidst men kan samtidig lytte og tale til folk, sådan siger Nyrup.

Reaktioner er ved at strømme ind til medierne og ud i æteren.

Ingen kommentarer: