2008/09/26

Hvor er boligudvalgets medlemmer?

Hvad er boligudvalgets medlemmers holdning til nybyggeri af almene boliger?

Kan alle medlemmer af boligudvalget virkelig stiltiende se til, at man sylter eller slagter byggeriet af almene boliger? Kan de? Er det mangel på interesse for boliger til såvel udsatte som almindelige mennesker?

Fredag 26. september 2008, kan man i metroXpress Århus, læse at velfærdsminister Karen Jespersen, har bedt et udvalg bestående af repræsentanter fra BL, KL, Finansministeriet og Velfærdsministeriet, om at komme med forslag til, hvordan der igen kan komme skub i byggeriet af almene boliger.

Men udvalget er aldrig for alvor kommet i gang, da møderne er blevet aflyst uden nogen begrundelse. Direktøren for Boligselskabernes Landsforening, Gert Nielsen, fortæller at han for femte gang på mindre end to måneder har fået besked på, at et møde om den almene bolig - sektor i boligudvalget under Velfærdsministeriet er blevet aflyst.
Tre gange i august og to gange i september skulle udvalget have holdt møde om situationen i den almene sektor, hvor nybyggeriet er gået i stå. Det femte aflyste møde skulle have været afholdt i onsdags.
- Vi frygter, at regeringen er ude på at slagte byggeriet af almene boliger, « siger direktøren for Boligselskabernes Landsforening, Gert Nielsen, til metroXpress Århus.
Gert Nielsen kalder sagen ' højst aparte'. Han mener, at der må ligge politiske grunde bag aflysningerne. ¨

- Det må være, fordi regeringen reelt ikke vil noget. De er åbenbart tilfredse med, at der ikke bliver bygget almene boliger, ellers ville de vel gøre noget,  siger han.

Det er dybt foruroligende at man behandler den almene sektor på denne måde. Det er problematisk i relation til samfundsøkonomien, for at nævne det, der måske ligger politikerne nærmest på sinde, det er dybt foruroligende for de mange almindelige mennesker som mangler en god og sund bolig, for de mange ældre mennesker, der gerne vil flytte fra deres store privatboliger, nu de er blevet pensionister, og for de mange forskellige udsatte grupper i vores samfund. Denne henholdende politik vil komme til at ramme kommunernes nybyggeri hårdt. Tag nu arbejdsskoene på og kom op i omdrejninger så vi får boligbyggeriet i gang i samme takt som andre byggeopgaver bliver neddroslet. Hvornår kommer folketingets boligudvalg på banen med deres holdninger? Sidder de ikke i boligudvalget af interesse? Har de ingen meninger om disse ting?

Bent Bundgaard

Landsformand

_____________________

 

cid:image001.jpg@01C846F9.54982FC0

 

Ingen kommentarer: