2005/11/01

Frugtkompagniet nyetaberet Virksomhed

Mou: - En af Danmarks stærkeste kvinder, Tina Hansen, og hendes mand, Johnny Porsborg har, hjemme fra spisebordet i privatboligen i Mou, etableret en ny virksomhed: Frugtkompagniet. Tina har et års tid gået og puslet med tanken. I december 2004 under en julefrokost, da de sad og knækkede nødder, fremlagde hun ideen for gode venner. Ideen faldt i god jord. Ideen var plantet.
Nu er den realiseret.
– Alfa og omega er, at vi leverer kvalitetsfrugt og grøntsager til såvel private, dagplejere, børnehaver, skoler, institutioner og firmaer, fortæller Tina Hansen.
Den nye virksomhed i Mou satser meget på salg over nettet. Der kan selvfølgelig også bestilles kasser over telefonen. Fra firmaets hjemmeside kan man vælge mellem mange muligheder for leverancer direkte til døren. Der er flere såkaldte basiskasser: en ren frugtkasse, der indeholder mindst fem forskellige frugter. De vil variere uge for uge. Der er en frugtkasse med endnu flere forskellige frugter med færre af hver art. Der er en frugt- og grøntsagskasse med sæsonens mest almindelige frugter og grøntsager. Og så er der en kasse udelukkende med grøntsager. – De forskellige standardkasser er altid tilpasset sæsonen, derved får kunderne altid mest for pengene, fortæller Johnny Porsborg.
Desuden kan kunderne altid sammensætte deres egen kasse ud fra alle de frugter og grøntsager, der er nævnt på hjemmesiden.
Frugtkompagniet har her ved opstarten 12-14 faste kunder, der har bundet sig til levering af frugt og grøntsager en gang om ugen og en længere leveringstid.
Aktionsradien er i øjeblikket fra Mou som udgangspunkt til Nørresundby.
Hver uge laver Tina Hansen en opskriftskasse, der er baseret på fire personer.
Tina fortæller om baggrunden for ideen: - Vi blev godt trætte af, at når vi skulle købe frugt og grønt, gjorde vi det tit tre og fire gange om ugen. Det var nødvendigt for at børnene kunne have frisk frugt med i skolen i madkassen.
– Vi lever jo i en travl tid, siger Tina Hansen, - Og her kan man foretage sine bestillinger i en sen nattetime, tidligt om morgenen, i en pause på arbejdet. Det bedste er måske, at den enkelte kan designe sin egen frugt- og grøntkasse: Hvad skal vi have at spise i næste uge? Hvad skal bruges af grøntsager? Hvad skal vi have af frugter? Og så bliver alt leveret ved døren.
Alle varer, der leveres til Frugtkompagniet, kommer fra Gaza i Aalborg. Og der er udkørsel med levering tirsdag og torsdag. Men Johnny Porsgaard og Tina Hansen håber selvfølgelig at over tid bliver der udkørsel hver dag.
Johnny Porsborg (39) er sælger af blomster og brugskunst, og forsætter indtil videre med sit salgsarbejde. Tina Hansen (32) stopper sit nuværende arbejde 31. oktober for at lægge alle kræfter i oparbejdelse af firmaet Frugtkompagniet. Der satses 100 % på ideen, som de tror på er bæredygtig.
Stærk kvinde
Tina Hansen er 173 centimeter høj og vejer 70 kilo. Hun begyndte vægtløftning i november 2000, da vejede hun stort set det samme som i dag; men i dag er meget af kropsvægten muskler og ikke fedt, derfor passer Tina tøj, som da hun kun vejede 50 kilo. Det sidder altså på en anden måde i dag. Fedtmassen er blevet til muskelmasse, som ikke fylder så meget. Tina er uddannet på Danmarks Trænerskole og kan undervise i fysisk træning til samtlige idrætsgrene.
Tina er vægtløftningsinstruktør, Aerobic-instruktør og styrketræningsinstruktør.
Tina Hansen, der deltog i Europamesterskaberne i Kiev i foråret 2004, sluttede med den bedste danske placering.

Ingen kommentarer: