2005/11/01

Ritt Bjerregaards SYV Søjler

Ritt Bjerregaards SYV SØJLER
Ritt vil skabe en ny non-profit fond, hvis væsentligste opgave skal være at realisere 5000 billige boliger i København over de næste fem år /huslejen må ikke overstige 5000 kroner om måneden).
Ritts syv søjler:
  1. Der skal bygges non-profit.

  2. Gen-industrialisere byggeriet (moderne standardisering: hvor bad, vvs, vinduer og andre bygningskomponenter går igen fra byggeri til byggeri).

  3. Samlet udbud på 5000 boliger (det vil efter Ritt give bedste pris for såvel arbejde som byggematerialer).

  4. En basisbolig med køkken og bad – resten skal man selv klare.

  5. Stram organisation (hos kommune, hos bygherren og byggerådgivningen, og i selve byggefasen).

  6. Finansiering – den historiske lave rente skal udnyttes; men der skal også være en finansieringsmodel, der gør det muligt ar politimanden, sygeplejersken og håndværkerne både får mulighed for at købe eller leje sin bolig.

  7. Beboerens egen indsats – vedligeholdelse og rengøring. Det holder driftsomkostningerne nede.

Dette lyder godt. Det er nærmest fantastisk. – Stop klynkeriet. Efter valget skal vi alle i arbejdstøjet, siger Ritt Bjerregaard.
Jeg klynker ikke. Men der er tale om at bygge ”fattigmandsboliger”. Hvem vil bo i dem? Hvem vil bo i moderne nybygget ”slum”?
Arbejdslønnen til kommunens folk, bygherrens teknikere og rådgivere, og ikke mindst lønnen til de håndværkere, der skal opføre boligerne bliver ikke mindre, fordi man får en non-profit fond til at opføre 5000 boliger. Selv gennemindustrialiserede standardiserede bygningselementer koster penge.
I hele hovedstadsområdet stiger arbejdslønnen yderligere i de kommende år.
Skal non-profitfonden stå for udlejning, salg og drift.
Der skal laves ny lovgivning på området, hvis Ritts lavtflyvende planer om 5000 billige boliger i København skal blive til noget.
Skal de 5000 boliger opføres på arealer i København til de nuværende grundpriser? Kan de andet?
Jeg ved ikke, hvor mange der skal i arbejdstøjet efter valget, og hvor længe de skal arbejde hårdt, førend de syv søjler kan blive realiseret.
Drop ideerne om de billige boliger. De dur ikke! Erkend at det var en valgjoke. Og sig det - og lad os komme videre med noget der kan realiseres.
København trænger virkeligt til mange nye udlejningsboliger, som folk gerne vil bo i.

Ingen kommentarer: