2010/10/17

Løgnen

I aftes kunne DR-dokumentar fortælle den utrolige, men sandfærdige historie om agenten Curveball - den afhoppede irakiske ingeniør, som op til Irak-krigen snød den vestlige verdens efterretningstjenester med falske oplysninger om Saddam Husseins frygtelige masseødelæggelsesvåben.

Det var især hans beretning om Iraks mobile våbenanlæg, som rystede verden. Både USA og Danmark brugte oplysningerne til at retfærdiggøre krigen.

Den fantastiske historie om, hvordan verden lod sig vildlede af en enkelt pengeglad afhopper (selvfølgelig var der mange andre, der var med til at fortælle løgnen, men Curvbeball er personen, der gang på gang bliver nævnt) er genfortalt af DR på sobreste vis, og det er tankevækkende, at hverken daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), Per Stig Møller eller Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, har villet svare på, hvordan i alverden det kunne ske. Dette skete. Og vi sidder nu i suppegryden, der er kogt på de mange løgneurter. Og kan ikke komme ud af den.

Jo hurtigere vi får de dansk soldater hjem fra Afghanistan jo bedre.. Derfor pres på Folketing og Regering.

(Man kunne jo spørge: Hvad er den egentlige grund til vi er i Afghanistan? Hvorfor er vi der? Svaret er måske: Kæmpe fund af råstoffer i 2010. Amerikanske geologer og militæreksperter fra Pentagon har fundet jern, kobber, kobolt, guld og litium i store mængder. Råstofferne anslås at have en samlet værdi af 1.000.000.000.000 dollars eller ca. 6.100.000.000.000 kr.
Ifølge Pentagon vil Afghanistan få samme betydning for litium-industrien, som Saudi-Arabien har for olieindustrien. Litium bruges til fremstilling af batterier til bl.a. mobiltelefoner, bærbare Pc'er og elbiler.) Kilde: Fra Wikipedia, den frie encyklopædi)

Jeg afskyr løgnen. Afskyr den indædt. Og har stort set altid gjort det. Selv har jeg svært ved at lyve. Men jeg gør det tid efter anden uden at ville det. Løgnen forfølger hver en mand/kvinde. Der bliver løget på arbejdet. Der bliver løget i ansøgninger til nyt arbejde. På hjemmesiden fakeresume.com (falsk cv) er ikke i tvivl. Løgnen er en nødvendighed, vi alle benytter os af for at få det, vi vil have. Er du ikke med på den, bliver du hægtet af, fremgår det af hjemmesiden, der henviser til universitetsundersøgelser og artikler i anerkendte tidsskrifter. Her gennemgås det udførligt, hvordan man snyder på vægten og bedst muligt lodret lyver i sin jobansøgning. Over 50 (halvdelen) procent af de jobsøgende lyver på deres cv (Curriculum Vitae), og mere end 70 procent af de universitetsuddannede indrømmer at have løjet for at få det job, de besidder.

De værste løgnere jeg har mødt er narkomaner og alkoholikere. De lyver hurtigere og mere end en hest kan rende.

Den 4. oktober 1957 sendte Roskosmos Soyus vedens første satellit Sputnik i kredsløb om jorden. I 1957 i november og december måned diskuterede man den russiske opsendte sputnik (jeg var da elev på Ry højskole). Den 4. oktober 1957 sendte Roskosmos Soyus verdens første satellit Sputnik i kredsløb om jorden.. Og da hørte jeg første gang: en løgn der er sagt 10 gange er mere sand end sandheden, der kun er sagt én gang. Sandheden er aldrig, blev der også sagt, absolut, altid relativ. Og når der lyves hurtigere end en hest kan rende, ja, så har sandheden trange kår. Mange sagde efter opsendelsen i november 1957 at det var et "reklame-nummer". Løgnen lønner sig aldrig. Russerne var først på banen omkring jorden. Alle lyver. Samfundet har brug for løgnen. Den tager trykket af mennesker. De lyver for sig selv og over for andre. Den hårde strid, vi er oppe imod, gør, at vi har behov for at lyve, vi skal "skabe" noget godt i vor tilværelse, som vi tror på for at kunne overleve med helbredet nogenlunde i behold. Stress skaber et dårligt helbred og i sidste instans er den skyld i at vi dør.

Der bliver løget på det private plan (man lyver over for børnene, bedsteforældrene, andre familiemedlemmer).

Der bliver løjet i ægteskabet. (Utallige eksempler fra "Damebladene" for eksempel)

Der bliver løjet blandt kammerater og venner.

Der bliver løjet på arbejdet.

Der bliver løget på det statslige, det amts- og kommunale plan. ( I øjeblikket har jeg på fornemmelsen at såvel lokal- som landspolitikere lyver, og at det bliver grovere og grovere og mere og mere forfinet jo højere op i de politiske grader man kommer).

Utallige eksempler kunne fremdrages. Og de kommer alle sammen godt fra det: "Undskyld!" siger de. Ingen konsekvenser, Hverken i meningsmålinger eller personligt. En Søvndal kan lyve om de mange samtaler han har haft med personale og ældre på plejehjem han aldrig har besøgt. UNDSKYLD. Færdig med den sag. Og sådan fremdeles. Undskyld! kære Søvndal. Der kunne være nævnt så mange andre. Hvor mange politikere har ikke løget om spirituskørsel?


Ingen kommentarer: