2006/02/11





Abu Hamza...
og Abu Laban....

Radikal muslimsk præst dømt ved britisk domstol (Kilde: /ritzau/)

Den 47-årige Abu Hamza blev i London fundet skyldig i seks ud af ni anklagepunkter vedrørende opfordringer til vold. Han blev idømt syv års fængsel.
Et britisk nævningeting i London fandt tirsdag den radikale muslimske præst Abu Hamza al-Masri skyldig i at have opfordret til racemæssigt had og have opfordret til mord. Han blev idømt syv års fængsel.
Den 47-årige Hamza blev fundet skyldig i seks ud af ni anklagepunkter vedrørende opfordringer til vold og i to ud af fire anklager vedrørende trusler og opildnelse til racehad.
Imamen blev også fundet skyldig i at være i besiddelse af de 11 bind i leksikonet "Encyclopaedia of Afghani Jihad", som opfattes som en håndbog i terrorisme.
Abu Hamza sættes i forbindelse med det internationale terrornetværk al-Qaeda og det afsatte Taliban-styre i Afghanistan. Abu Hamza er kendt for at have et kunstigt øje samt en klo af stål i stedet for den ene hånd efter at være blevet såret i kampe i Afghanistan. Han har holdt opildnende taler med indirekte støtte til al-Qaedas sag i en moske i London.


Abu Hamza skulle efter sigende være ven med Abu Laban, der har gjort sig meget bemærket ved tidligere at have kaldt Khader for en "tredjerangspolitiker", og under den seneste fredagsbøn (fredag 10. februar 2006) har han kaldt den radikale folketingspolitiker og den hollandske systemkritiker og politiker Ayaan Hirsi Ali for "rotter i hullet".
Hvad bliver det næste... Det var ikke en uoverlagt sætning. Han var kold og rolig "og han vidste, hvad han gjorde!" Kan dette gå, hvad kan så ikke gå an. Hvor langt kan han få lov at trække snoren? Posted by Picasa

Ingen kommentarer: