2006/02/07

Hvad skader islam mest?

Dette var, hvad Jihad Momani, chef­redaktør for den jordanske ugeavis al-Shihan, skrev om Muhammed-tegningerne torsdag den 2. februar - samtidig med publi­ceringen af tre Muhammed-tegninger:
∎ Ah, muslimer i hele verden, kom til fornuft!
Lad os betænke de følgende fakta relateret til den krise, der i disse dage går over vor arabiske verden, den såkaldte danske fornærmelse af profeten Muhammed (fred være med ham).
For det første: Disse tegninger blev publiceret i september i fjor. Fem måneder af stilhed fulgte i vor arabiske og muslimske verden.
For det andet: Dette er ikke første gang, at islam, profeten og Koranen er blevet fornærmet fra vestlig side, Danmark ikke blandt dem. Israel lavede mange moskeer i gamle palæstinensiske byer som Jaffa, Haifa og Akko om til barer og natklubber, år tidligere satte en jødisk bosætter ild til al-Aqsa Moskeen, og for mindre end et år siden blev en anden bosætter og hans hustru et grisehoved ved
indgangen til den største moske i Jaffa. I Irak øde­lagde amerikanerne man­ge moskeer, amerikanske soldater dræbte og sårede irakere inde i moskeerne i Fallujah, i Indien brændte hinduer moskeer, i Frank­rig gravede nazisterne islamiske grave op, mens England giver fuld be­skyttelse til Salman Rushdie, som rettede den største fornærmelse mod profeten, Koranen og hele den islamiske historie.
For det tredje: Pressen er liberal i Vesten, undtagen når det handler om jøder og Holocaust. I Frankrig blev nogle forfattere og historikere retsforfulgt for at sætte spørgsmålstegn ved Holocaust, og nogle vestlige stater fratog nogle immigrantforfattere og -journalister deres stats­borgerskab af samme grund - Danmark var ikke blandt dem.
For det fjerde: Den danske avis undskyldte, efter at store anstrengelser blev gjort her i Amman. Kampen for at tvinge avisen eller overtale dens chefredaktør til at und­skylde blev ført via direk­tøren for det jordanske nyhedsbureaus kontor, og undskyldningen blev publiceret i den skyldige avis. Men af en eller anden grund ville ingen i vor meget islamiske verden lytte. Er det fordi det blev opnået som følge af anstrengelser fra Am­
man, eller er det fordi nogle politiske og ikke religiøse interesser ligger bag fortsættelsen af kamp• en mod Danmark?
For det femte: Hvad skader mon islam mest? En udlænding, der an­strenger sig for at portræt­tere Muhammed, som hans disciple beskrev ham, eller en muslim, der ifører sig bombebælte og begår selvmord under en bryllupsfest i Amman elle: et hvilket som helst andet sted? Og hvilken gerning får verden til at mistro islam og muslimer - karikaturtegninger eller slagtningen af et gidsel med et sværd foran ka­meraerne, akkompagnere af råbet »Allah er stor«...!
Enhver muslim har ret til at spørge sig selv, før han spørger regeringerne nogle af hvilke synes at være blevet styrket af forsyndelsen og gjorde denne hændelse til deres centrale sag. Jeg undrer mig over, hvorfor denne Dommedag udføres nu og ikke i september, da tegningerne blev publi­ceret. Og hvorfor demon­stranterne ikke reagerede på lignende fornærmelser fra andre lande end Dan­mark. Og hvorfor man ikke boykotter varer fra lande, der tilbageholder muslimen, alene fordi hans navn er Muhammed eller Abdullah. Og hvorfor og hvorfor...?!
Kilde: JyllandsPoesten

2 kommentarer:

Jens Oluf sagde ...

Det fremgår stadigt tydeligere at du ikke behøver være dansker af 19. generation for at have svært ved at forstå sammenhængen mellem en tegning (der viser, hvor sprængfarlig religion kan være) og de voldsomme reaktioner.

Jens Oluf sagde ...

http://meanderingpath.blogspot.com/2006/02/will-they-throw-cartoon-bombs-jihad_06.html