2006/02/10

Befolkningsbomber klar til antænding








17. oktober 2005 blev seks af de danske Muhammed-tegninger vist i en ægyptisk avis. Den gang førte det åbenbent ikke til ret meget ballade..


En Egyptisk avis, El Fagr, (Daggry) bragte allerede 17. oktober 2005 6 af de 12 Muhammed-tegninger, der havde været bragt i Jyllandsposten.

Først da Det Islamiske Trossamfund i den dansk-muslimske delegation rejste til Mellemøsten i december 2005 og fortalte om tegningerne og meget andet, begyndte der at ske noget. Ingen tvivl om at deres ”information” har haft indflydelse på udviklingen.

MEN ”bomben” har hele tiden ligget klar til antænding, og tegningerne har kun været ”tændstikken”, der fik den til at eksplodere alle steder i Nordafrika, Mellem- og Fjernøsten: Marokko, Algeriet, Tunesien, Libyen, Egypten, Nigeria, Niger, Sudan, Kenya, Somalia, Djibouti, Tyrkiet, Syrien, Libanon, Gaza-Vestbredden, Jordan, Irak, Iran, Saudi-Arabien, Bahrain, Qatar, De forende Arabiske Emirater, Yemen, Afghanistan, Pakistan, Indien, Bangladesh, Thailand, Malaysia, Indonesien og Filippinerne.

Det store muhamedanske oprør ligger og ulmer i de mange islamiske lande. Mange ”befolkningsbomber” ligger og er klar til antænding. Ingen tvivl om at det i højere og højere grad er tale om ”nogen” (Taliban, Al-Qaeda, o.m.a) mere og mere destabiliserer islamiske befolkningsgrupper, hvor utilfredsheden over de dårlige sociale og økonomiske vilkår bliver større og støre. Og at utilfredsheden er vendt mod Vesten er måske ikke så underligt. Men skal der ske noget radikalt i de islamiske samfund, skal oprøret være vendt indad.

De 12 Muhammed-tegninger skal ses i lyset af dette.


1 kommentar:

Jens Oluf sagde ...

Helt enig.
I dag har jeg tænkt på, at det nok slet ikke er de mennesker, som bor i Danmark, der bliver mest ramt af det her - på lang sigt.
Vi er stadig under 6 millioner.
Mulighederne for at tale os til rette, når vi er uenige, er rigtig rigtig gode. Og straks vi har valgt en formand, en borgmester eller en statsminister minder vi har lige om at han ikke er mere end os andre.