2006/02/17

Christian Den Fjerde Laug

Vi har været til Laugsforsamling i Duus Vinkjælder i Christian Den Fjerdes Laug. Det er efterhånden blevet en tradition. Det er hyggeligt og festligt. Vi det har været Børge og mig men i år havde vi vore koner med. Det var bare skønt. Vi kom som sædvanlig i god tid. Fik noget godt mad med både hvidvin og rødvin til.
Og så laugsforsamlingen. Duus Vinkjælder er fyldt med laugsmedlemmer. De kommer langvejs fra for at være med.
Dirigenten bliver valgt. Oldermanden Peter Tage afgiver beretning. Men først afsendes et telegram til Hendes Majestæt Dronningen, Margrethe Alexandrine Þorhildur Ingrid, som plejer van. En repræsentant for kassemesteren, der ikke kunne være til stede, fremlægger regnskabet i store træk. Alt bliver uden debat og spørgsmål godkendt. Den samlede grundkapital er på 1.5 mio. kr., hvilket trods den lave rente giver mulighed for at uddele omkring 70.000, - kr. til humanitære, sociale og kulturelle aktiviteter i Aalborg. Og så til overrækkelse af priser.
Så kommer vi til et af højdepunkterne: præsentation af laugets embedsmænd, det gør den gode oldermand Peter Tage til stor jubel for de mange deltagende medlemmer. Nye historier bliver spundet ind i de velkendte personkarakteristikker.
Derefter til aftenens optagelse med efterfølgende indtagelse af ”fest-måltidet”.
Christian Den Fjerdes Laug har omkring 8000 betalende medlemmer fra 100 lande spredt over hele verden. I det forgange år blev der optaget lige ved 550 nye medlemmer. Flest fra Danmark (179), dernæst fra Norge (125) og på tredjepladsen kom USA med hundrede nye medlemmer.
En rigtig hyggelig aften, der blev afsluttet med en god kop pressekaffe.

Ingen kommentarer: